Sprukken favorittjeans

For en stund tilbake i tid opplevde jeg det jeg vil tro flertallet opplever med sine favoritt bukser/jeans… DE SPARR I BAKEN! Ikke vet jeg om det var av slitasje fordi jeg kanskje har sittet så mye på ræva, eller om skinka har vokst i muskelmasse (forhåpentligvis scenario nr 2). Krise tenkte jeg i alle fall, nå var jeg sikker på at jeg aldri kunne gå med den igjen. Det gikk et par måneders tid og enda hadde jeg ikke klart å kaste buksene mine grunnet min smålige separasjonsangst for ting jeg eier.
Takknemmelig er jeg for det i dag, da den endelig fikk et nytt liv og er så og si like god som ny.

Dette er et lite tips til de stakkarene der ute som har vært like uheldig som meg. Vit at det er håp for buksa. Den har kanskje ikke like mange liv som en katt, men jammen kan den reise seg på ny én gang om ikke annet.

Trikset er relativt enkelt og trenger overhode ikke se bra ut fra innsiden, for hvem skal vel titte på innsiden av buksa di? forhåpentligvis ikke veldig mange i så tilfelle, haha!

Jeg har tidligere lagt ut før og etterbilde på instagram av denne kreasjonen. Det kan du se ved å klikke på bilde over. Oppskriften kommer her:

Steg 1

Klipp ut stoffbiter tilpasset til hullet/hullene du har i buksen din. Du kan bruke stoffbiter av det meste, men jeg valgte å bruke dongeri da jeg hadde en gammel bukse på syrommet mitt som var klar for å ta kvelden.

Steg 2

Sy med samme farge på tråden som stoffet i buksen, slik at det blir så usynlig som mulig. Sy sikksakk søm frem og tilbake et par ganger over stoffbiten du har lagt over hullet/hullene du vil lappe.

Steg 3

For å få sømmene rundt det lappede hullet så usynlig som mulig, kan du pynte buksen med en fin stoff detalj. Jeg hadde hull rundt sømmene på lommene og valgte dermed å utnytte noen gamle stoffbiter jeg hadde igjen fra en genser jeg tidligere har sydd.
Lag en mal til lommen på buksen på et matpapir, der du inkluderer 1 cm ekstra for sømrom. Sy sikksakk søm over klippekantene og brett så inn 1 cm rundt hele den utklippene lommen når du nåler den fast på buksen over sømmene som skal skjules. Fest den nye lommen ved å sy en rett søm over sømmene som allerede eksisterer på lommen, eller litt utenfor dersom det du skal skjule strekker seg litt lengre. For at lommen skal kunne brukes, må du sy inn øverste kant for hånd.

Her er resultatet

Genseren på bildet under har jeg laget for flere år siden og dette ble da et fint matchende sett.

Håper noen får muligheten til å redde en bukse eller to etter dette!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *