Kald skulder

Skisse til redesigntop – by me

Nå håper jeg at jeg traff dere midt i lunsjpausen!
Dagen (natten) min har allerede vart i over 20 timer, men jeg har ikke tenkt å legge meg helt enda. Jeg skal i dag snu tilbake døgnet og tenker dermed å holde meg gående en stund til før jeg kanskje tar en liten powernap på 1-2 timer i håp om å være opplagt resten av kvelden. Dermed tar jeg meg den frihet til å forstyrre deres ellers hektiske hverdager med min kreativitet som heldigvis stakk innom for noen dager siden.

Det har vert litt hardt å finne igjen inspirasjonen etter jeg kom tilbake fra ferien merkelig nok. Det har uansett vært en magisk uke i Italia med gode matopplevelser, utallige spaserturer til nydelige attraksjoner og strålende vær hele tiden. Anbefales på det sterkeste å reise til både Roma og Amalfi kysten i Oktober da det heller ikke er så altfor folksomt. Det har vært mange innrykk så kanskje jeg har trengt litt tid til å prosessere alt før kreativiteten fikk plass igjen, hvem vet. Men nok om det, nå skal vi redesigne!

Denne gangen som nesten alle andre ganger, hadde jeg ingen anelse på hva jeg skulle redesigne fra skapet mitt. Det gikk kanskje en times tid før jeg klarte å endelig bestemme meg. Etter mye trasking frem og tilbake, opp og ned trappene i frustrasjon, tur på butikken for å kjøpe meg litt energi, ned igjen i skapet for å nok en gang gå igjennom alle klærne, sette seg ned på sofaen og søke på Pinterest (ja slik starter ofte prosessen) men SÅ dukket det plutselig opp en idé helt ut av det blå.
Jeg gikk fort inn på mitt lille «kontor» og tegnet en skisse av mine tanker til en forandring fra de siste ideene jeg har hatt. Jeg vet ikke helt hvordan ideen dukket opp for egentlig er jeg ikke spesielt fan av designet der man har «én kald skulder». Likevel var det denne ideen som vant, i kombinasjon med noe gammelt tyllaktig stoff jeg hadde til overs fra balloon sleeve toppen jeg sydde sist. Etter denne toppen ble ferdig har jeg lagt min elsk på å snu den kalde skulderen til, men bare i klesveien så ingen grunn til bekymring!

Du trenger: 
- En ensom og forlatt topp med to ermer (dersom du i all forbauselse
ikke har en egen kan du alltids
stjele fra dine foreldres- eller søskens skap, så fortvil ikke!)
- Saks
- Matchende tråd
- Kritt (til markering)
- Gjennomsiktig og litt stivt stoff (for å få riktig effekt)

Slik ble skissen seendes ut, men litt ekstra detaljer ble lagt til på slutten for å gjøre designet fullkommen. Om noen lurte så har jeg nemlig et lite detaljeoppheng så klarte ikke å legge skissen fra meg før alt var på plass:

Toppen jeg fant frem til redesignet lå langt laaangt nede i en av mine 30+ hyller. Jeg gikk igjennom mange alternativer før jeg sto igjen med denne enkle og nok så kjedelige H&M bomullstoppen.
Den har rynker på skuldrene som er en fin detalj til prosjektet.

Det første jeg skulle gjøre var å klippe av den ene armen skrått ned under armhulen og opp igjen. Jeg bestemte meg videre for å sy den inn i sidene da flere vask og åresvis nedrykket i hyllen har gjort den litt slapp i fisken. Det jeg senere fant ut som ikke var like praktisk var at jeg også hadde fått til å lage et hull rundt navlepartiet en gang i tiden, og måtte dermed gjøre toppen kortere. Heldigvis passet dette inn til toppens fremtidige utseende selv om det ikke var meningen i utgangspunktet. Men veien blir til mens man går som det sies.

Godeste maskotten bistår såklart med å ta støyten fra nålene. Så godt å slippe å være sin egen nålepute.

Denne gangen har jeg prøvd meg på en video oppskrift i stedet for å skrive lange tekster som kanskje ikke alle klarer å henge med på. Dette for å få litt variasjon og se hva som faller i smak hos dere. Video og redigering er ikke min sterkeste side, så litt amatørmessig stil får dere bare holde ut enn så lenge.

Her er prosessen fra start til slutt, enjoy (eller ikke, alt ettersom)!

Jeg har altid noe snacks eller god drikke med meg når jeg syr. Ofte har det gått i iskaffe og yoghurt blandinger. Nå for tiden har jeg blitt helt opphengt i valnøtter, mandler, rosiner og en dæsj med honning blandet sammen. Resultatet blir så mye bedre med et lite energikick!

Resultatet ble jeg ganske fornøyd med selv med tanke på at jeg klarte å gjøre dette på én kveld. Her er et lite bildedryss som man på så fint bloggspråk kaller det:

Nyt dagen for dere som enda har mye igjen av den, takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *